Ons team

Dierenarts Anke Delvaux

dierenarts Anke​​​​​​​

Anke is opgegroeid in het mooie, gezellige Wommersom. Ze woonde vlakbij de boerderij van haar grootouders. Daar was ze steeds omringd door een leuke beestenboel: honden, katten, konijnen, geiten, schapen, varkens, runderen, ...
Op de boerderij is haar passie voor dieren ontstaan. Reeds op jonge leeftijd wist ze dat ze dierenarts wilde worden. Dus trok ze op haar 18de van het kleine dorpje naar de grote stad Gent. Na 6 jaar studeerde ze af met onderscheiding aan de faculteit diergeneeskunde, optie herkauwers. 

Na haar studies deed ze ervaring op in DAP De Eggel te Lummen en bij haar oud-collega Ph. Petré. Na enkele maanden startte ze de praktijk in haar ouderlijke woning te Wommersom en schoolde ze haar bij voor zowel grote als kleine huisdieren. 

Enkele jaren later verhuisde ze naar Gingelom waar steeds meer actief was als dierenarts. Hier is onze tweede praktijk gevestigd.

"Beide praktijken combineren lukt dankzij de hulp van mijn collega's."

 


 

Dierenarts Nand Holsbeek 

Nand Holsbeek

Van jongs af aan werd Nand zijn interesse voor dieren gewekt op de landbouwbedrijven van vrienden en familie. Hierdoor was zijn beslissing om diergeneeskunde te gaan studeren snel genomen, waarna hij in 2019 met trots zijn diploma behaalde in de afstudeerrichting herkauwers.

Na een tijdelijke tewerkstelling in een eerstelijnspraktijk in Frankrijk, waar zowel kleine huisdieren als runderen werden behandeld, keerde hij terug om in eigen streek aan de slag te kunnen gaan.

Naast de grote huisdieren staat hij eveneens in voor de behandeling van gezelschapsdieren, wat voor een aangename afwisseling zorgt.
 

Naast het werk spendeert hij zijn vrije tijd graag aan voetbal, vrienden en zijn hond Hakon.

 


 

Dierenarts Sanne Triepels 

​​​​​​​

Van het moment dat Sanne kon praten, sprak ze ervan om later "dierendokter" te worden. Als er dieren in de buurt waren, wist iedereen meteen waar ze haar konden terugvinden. Ook de boerderij in het kleine Nederlandse dorpje waar Sanne is opgegroeid, was zeer bekend terrein voor haar. Tijdens de laatste jaren van haar lagere school en de eerste jaren van de middelbare school heeft Sanne al haar vrije tijd gestoken in het verzorgen van haar twee trouwe paardjes (Billy en Rocky) en haar twee Golden Retrievers (Diesel en Tommy). 

De voorliefde voor dieren, zowel groot als klein, heeft ervoor gezorgd dat Sanne haar weg naar België heeft gevonden om haar droom te realiseren. Na het afronden van de universitaire opleiding tot dierenarts (afstudeerrichting Herkauwers) in 2020 is deze droom werkelijkheid geworden.  

Tijdens de laatste jaren van haar opleiding heeft Sanne veel stage gelopen en gewerkt bij Dierenartsenpraktijk Vanmeer. Toch blijft de passie en interesse voor kleine huisdieren ook aanwezig, waardoor ze ervoor gekozen heeft om voor zowel grote als kleine dieren haar beste beentje voor te zetten bij BovAnimo. 

Buiten het werk kan Sanne erg genieten van een mooie wandeling met haar trouwe viervoeter Kasper, een gezellige dag weg met vriendinnen en het diepzeeduiken zowel in binnen- als in buitenland. 

 


 

Dierenartsassistente Debbie Vanwelkenhuysen

Assistente Debbie

Als kind verzorgde Debbie de dieren thuis met liefde en plezier. In haar tienerjaren was ze hondeninstructeur Gehoorzaamheid. Hondengedrag vindt ze fantastisch en verveelt haar nooit.

Hoewel ze met onderscheiding licentiaat vertaler werd, bleef de verzorging van dieren haar intrigeren. Daarom werd ze in 2008 gediplomeerd hondentrimster en zaakvoerster van trimsalon HondenKAPzones in Sint-Truiden. Nadien voltooide ze de opleiding Gediplomeerd Hondenuitlaatservice aan de Martin Gauss Academie.

In haar vrije tijd beleeft ze leuke en boeiende avonturen met zoontje Arthur, wandelt ze kilometers met haar Vizsla Roxie en rijdt ze paard.